Brand News

TEAM LAMPRE-MERIDA accueille le nouveau champion du monde

wc_florence_scarponi_bett-b96c77

TEAM LAMPRE-MERIDA accueille le nouveau champion du monde

De herenwedstrijd bij de wereldkampioenschappen wielrennen in Toscane werd een ware wedloop in de stromende regen. De rijders van het TEAM LAMPRE-MERIDA waren veelal vooraan te zien in de wedstrijd en ofschoon niemand een top 10 plaats behaalde, was er een goede reden om iets te vieren.

TEAM LAMPRE-MERIDA had heel wat rijders aan de start: Filippo Pozzato, Michele Scarponi en Diegol Ulissi voor Italië, Przemyslaw Niemiec voor Polen, Kristijan Durasek voor Kroatië, Winner Anacona voor Colombia en Jan Polanc voor Slovenië. De laatste was stagiaire sinds augustus en heeft een tweejarig contract getekend bijh het team.

In de eerste paar uren van de wedstrijd ontsnapten vijf rijders, die een voorsprong tot acht minuten opbouwden. Het Italiaanse team spande zijn spieren en Scarponi en Ulissi werkten hard om het gat naar de ontsnapten ronde na ronde te dichten. In de laatste ronde verhoogde Scarponi de snelheid in de klim naar Fiesole, waardoor de groep medaillekanshebbers uiteen brak. De Italianen werden helaas niet beloond voor hun inspanningen en ploegleider Vincenzo Nibali moest genoegen nemen met een vierde plaats.

Michele Scarponi passeerde de finish als laatste van de eerste achtervolgende groep met Gilbert, Cancellara en Sagan en hij eindigde als 16e. Filippo Pozzato won de sprint van de volgende groep en werd 17e. Jan Polanc werd 40e.

Toch kon het TEAM LAMPRE-MERIDA glimlachen dankzij de nieuwe wereldkampioen: Rui Costa is de eerste Portugees die ooit een regenboogtrui mag dragen. En Costa had al een contract getekend bij het TEAM LAMPRE-MERIDA fvoor het volgende seizoen. Dus heeft het team het genoegen om de wereldkampioen in zijn gelederen te verwelkomen.

 

wc_florence_finish_bettin-945837

wc_florence_pozzato_betti-7df1c6