BENELUX RACING TEAMPRO TRIATHLON

 

De stichting Pro Triathlon is opgericht in 2008. Het doel van de stichting is om talentvolle sporters naar Olympisch niveau triatlon te brengen. Een niveau waarop de triatleten actief zijn in de voorste gelederen van het internationaal strijdtoneel. Deelname aan de Olympische Spelen is het uiteindelijke doel. Dit doel is bij de Spelen van London 2012 bereikt door Rachel Klamer.

Het team is volledig gericht op de Olympische afstand binnen de triatlon. Wat inhoud dat de wedstrijden gaan over de afstanden: 1500m zwemmen, 40 km fietsen en 10km hardlopen. De junioren binnen ProTriathlon zullen tijdens hun opleiding racen over de Sprintafstand: 750m zwemmen, 20km fietsen en 5 km hardlopen. De komende jaren zal ProTriathlon ook de 'Teamrelay' tot doelactiviteit gaan bombarderen. In de komende jaren gaat ProTriathlon ook een internationaal karakter krijgen. Naast atleten uit Nederland, gaat het team dan ook open voor internationale triatleten.

De oprichting van het Pro Triathlon team heeft als doel om jonge ambitieuze en talentvolle triatleten te ondersteunen en te faciliteren bij de beoefening van hun sport. Door daarnaast gebruik te maken van de kennis en expertise in het begeleidingsteam is de cirkel rond om de weg naar de absolute top vrij te maken. 

De filosofie achter ProTriathlon doorbreekt alles hoe tot dusver werd gedacht over teams, sportsponsoring, talentontwikkeling en triatlon coaching. ProTriathlon laat zich omschrijven als vooruitstrevend, tegendraads, win-win relatie sponsor-team, kennis van feiten, topsportfocus, torenhoge ambitie, geen compromissen en daadwerkelijke Olympische output.

Om deel uit te kunnen (gaan) maken van het Pro Triathlon team worden hoge eisen gesteld aan de sporters. Op de eerste plaats zal iemand over fysieke aanleg moeten beschikken. Maar met alleen talent kom je er niet. Daarnaast zullen doorzettingsvermogen, incasseringsvermogen, leergierigheid en er meer dan 100% voor willen gaan begrippen moeten zijn die op de triatleet van toepassing zijn.
De atleten van ProTriathlon rijden allemaal op MERIDA-fietsen. Ze hebben de keuze uit de high-end carbon racefietsen SCULTURA en REACTO.

Meer weten van het ProTriathlon team? Kijk dan op www.protriathlon.nl