BENELUX RACING TEAMTEAM MERIDA-WALLONIE

 

Beginnende bij het beeld van de twee continentale "weg" ploegen, stelde het mountainbike Team Merida Wallonie zich tot doel om de best mogelijke voorwaarden te bieden aan mountainbikers met een zeker talent, die dikwijls aan hun lot worden overgelaten.

Dit seizoen werd afgerond met ontdekking en opleiding op het hoogste niveau, voor zowel de renners als ook hun begeleiding. Op de eindstreep een bevredigende balans, overheerst door de gedachte aan een zeer grote vooruitgang. In resultaten uitgedrukt zouden de cijfers teleurstellend kunnen zijn, maar een wereldbekertour biedt vanzelfsprekend een meedogenloze concurrentie.

Bij de junioren heeft Nicolas Daniels zich handig uit een netelige situatie weten te redden op Cyprus en in Catalonië aan het begin van het seizoen, alvorens het team zijn eerste overwinning te bieden aan het eind van het seizoen, bij de finale van de Spaanse beker in Barcelona.
Pieter Geluykens heeft ook veel geleerd en UCI punten behaald en hij verwacht deze meerwaarde het volgende jaar vorm te geven. Wat betreft Pascal Hossay, gezondheidsperikelen hebben hem belet het beste te geven.

Het belangrijkste wat blijft is dat het team naam heeft weten te maken en een plaats heeft weten te veroveren en dat de fraaie vervullingen de investeringen van het Ministerie en de Federatie rechtvaardigen. De 8ste plaats van onze jongelingen (15-16 jaar) bij de Europese kampioenschappen in Graz houden een mooie belofte voor de toekomst in; één van deze deelnemers – Scott Seykens – zal het komende jaar bij het team komen.
Een versterking aan de basis maar ook aan de top, aangezien Sébastien Carabin beslist terugkeert voor zijn tweede seizoen bij de elite. Ondanks een matig seizoen toch 50ste geworden zijnde, verwacht hij zich goed te bewijzen bij alle wereldbeker- en andere wedstrijden waar hij kan wedijveren met de besten van de wereld..

Twee dames zullen in 2013 de ook kleuren van het team dragen: Alice Pirard bij de elite en Clémence Baude bij de junioren.

Meer weten….? www.fcwb.be of info@fcwb.be