NIEUWS 2014Merida E-Bikes

MERIDA presenteert voor het modeljaar 2014 een volledig herzien en uitgebreid modelassortiment fietsen met ingebouwde rugwind. Naast de nieuw ontwikkelde E-SPRESS O TOUR hebben de ontwikkelingsingenieurs van Merida de bestaande frameconcepten van de SPORT- en CITY -modellen aanzienlijk gemodificeerd. Al deze modellen en ook de E-mountainbike BIG. NINE E-LITE profiteren daarnaast van een nieuwe generatie Bosch-aandrijvingen. De doorontwikkelde middenmotor, de kwaliteit van de accu’s en de bedieningselementen van Bosch hebben enkele belangrijke vernieuwingen ondergaan. Daarom wordt nogmaals onderstreept, waarom dit aandrijfsysteem met recht het meest gewilde concept op de E-bikemarkt is.

Als symbiose uit het reeds bestaande dynamische frame van het model E-SPRESS O SPORT en de lage-instapvariant E-SPRESS O CITY , hebben de MERIDA-ingenieurs de nieuwe E-SPRESS O TOUR geconstrueerd. Het is de optimale oplossing voor alle E-bikers, die met een klassiek diamantframe met een hoge bovenbuis niet uit de voeten kunnen, maar die een model met een lage instap weer niet sportief genoeg vinden. De E-SPRESS O TOUR biedt het beste van twee werelden. De voorste framedriehoek is afkomstig van het SPORTframe, maar heeft een drie centimeter kortere zitbuis en een duidelijk lager geplaatste bovenbuis. In combinatie met het achterframe van het CITY -model verenigt de nieuwe E-SPRESS O TOUR de stijfheid van de sportieve variant met het comfort van het lage-instapmodel. In totaal bestaat de MERIDA E-bike-familie voor de Benelux-markt nu uit 13 modellen.

Ook de E-bikeframes van de modelserie SPORT en CITY zijn voor 2014 diepgaand gewijzigd. In principe behoudt het SPORT-frame van de E-SPRESS O zijn dynamische aflopende bovenbuis. De onderbuis is echter gewijzigd en de ingenieurs van Merida hebben daarbij speciale aandacht geschonken aan de verbeterde plaatsing van kabels en leidingen. Naast een opgeruimd uiterlijk zijn de 2014-modellen op die manier ook nog eens minder gevoelig voor invloeden van buitenaf, zoals stof en water. Ook de bovenbuis van het SPORT-model werd herzien: de beide helften van de gesplitste bovenbuis lopen nu verder uit elkaar en bieden daarmee plaats voor een nieuwe vormgeving van het kenmerkende opbergvak.

Daarnaast is aan de voorzijde een opvallende, schuin toelopende balhoofdbuis (tapered steerer) te vinden die aan de bovenzijde een diameter heeft van 1 1/8 inch en aan de onderzijde 1,5 inch. Dat levert maximale balhoofdstijfheid op bij een zo laag mogelijk gewicht. Dit conische balhoofd, alsmede een vernieuwde kabelloop, is zowel op het SPORT- als het CITY -model te vinden. Daarnaast zijn er nog andere verbeteringen doorgevoerd in het modeljaar 2014: er zijn nieuwe dropouts gebruikt met verbeterde en grotere instelmogelijkheden die echter vooral in technische zin opvallen door de mogelijkheid om MERIDA E-bikes uit te rusten met een terugtraprem. Ten slotte heeft het CITY -model met lage instap - ten opzichte van het vorige model - een geoptimaliseerde geometrie gekregen die een tikje compacter is geworden. Dat resulteert in een meer ontspannen zitpositie.

Alle MERIDA E-bikes maken in 2014 een beslissende stap voorwaarts door het gebruik van gloednieuwe Bosch-componenten in de vorm van de nieuwe ‘Cruise‘-aandrijfeenheid (tot 25 km/u). De ‘Classic+‘-aandrijving van de eerste generatie maakt plaats voor een keuze tussen een economische ‘Active line‘ en een sportieve ‘Performance line‘ van Bosch eBike- Systems. Deze nieuwe generatie van aandrijfeenheden heeft een groot aantal verbeteringen ondergaan. De geoptimaliseerde elektronische sensoren meten nu 1000 keer per seconde de individuele ondersteuningsbehoeften van de rijder. Daardoor wordt ook de belasting en de slijtage van het totale systeem duidelijk verminderd. In deze tweede generatie aandrijfeenheden zit tevens een geïntegreerde overbrenging met kleinere tandwielen, waardoor het aangrijppunt van de ketting wordt verlaagd. Het resultaat: een nogmaals duidelijk verhoogde betrouwbaarheid van het totale aandrijfsysteem. Ook de accu’s en de lader zijn herzien: compacter, lichter en voorzien van een groot aantal voordelen, zoals het direct aan de fiets opladen van de accucellen. Zo past de tweede generatie van Bosch eBike-Systems perfect bij de technisch hoogwaardige MERIDA E-bikecollectie.

E-biken met verstand

De stuureenheid van de Boschaandrijving presenteert overzichtelijk alle relevante informatie en dient tegelijkertijd als USBstroomverzorging voor bijvoorbeeld een smartphone.

Kernelement

Bij compleet gemonteerde E-bikes zie je nauwelijks de basis. Toch vraagt het frame van een MERIDA E-bike veel aandacht van de constructeurs.

Verstoppertje spelen

De onderbuis is voor het modeljaar 2014 opnieuw ontworpen en biedt plaats aan alle kabels en leidingen zodat deze opgeruimd en netjes beschermd zijn.