MTB Team BikesBIG.NINE
CARBON TEAM

Afgelopen seizoen was dit de succesvolste fiets van het MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM. Gunn-Rita Dahle Flesjå profiteerde het meest van overstappen op een twentyniner hardtail, met de winst van alweer een Europees Cross Country kampioenschap en zilveren medailles bij de wereldkampioenschappen Cross Country en Marathon. Geen wonder dat de BIG.NINE in 2013 een belangrijk deel van de teamvloot blijft.

Met een gewicht van net 1090 gram is het «Nano Matrix Carbon» frame van de BIG.NINE niet alleen buitengewoon licht voor een twentyniner frame, maar ook bijzonder comfortabel. U kunt letterlijk voelen hoe het frame trillingen en schokken van het wegdek absorbeert en daarmee de rijder krachten bespaart.

Dankzij het beproefde «Flex Stay»-profiel en de innovatieve «Bio Fibre Damping Compound» vezelmix die vlasvezels in het carbon matrix weeft, bieden de achtervorken van de BIG.NINE superieure dempingseigenschappen. Een ander element dat toegevoegd wordt aan de verbazingwekkend comfortable rit die de BIG.NINE te bieden heeft, is de zitbuis die taps toeloopt helemaal vanaf de torsiestijve BB30 bracket tot aan de zadelpen met zijn 27.2 mm diameter.

Aan de voorkanty loopt de «X-Taper» stuurbuis taps toe van 1 1/8 to 1.5 inches in diameter, en combineert daarmee een laag gewicht met een maximale stijfheid, die essentieel is voor betrouwbare spoorkeuze in technisch moeilijke secties. De 12 mm steekas achter is een integraal deel van het BIG.NINE concept, ter compensatie van de lagere stijfheid van 29-inch wieles.

Als een van de nieuwe partners van het MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM, voorziet RockShox alle teamfietsen van ultra lichtgewichte SID XX geveerde vorken; de Sram group levert de 11-versnellingen XX1 aandrijving en elke rijder heeft de keus tussen Gripshift of Triggershifter naar gelang hun individuele voorkeur.Fulcrum, het zusterbedrijf van Campagnolo, is dit jaat aan boord gekomen: de Italianen hebben voor de profis van het MMBT speciale 27.5- en 29-inch wielen ontwikkeld for zowel banden met binnenband als zonder. Deze wielen liggen op één lijn met best mogelijke afstelling met betrekking tot gewicht, luchtdichtheid en – zeer belangrijk – stevigheid onder wedstrijdomstandigheden. Prologo levert de zadels voor het seizoen 2013 en hun gepatenteerde «Slide Control System» biedt betere grip en ondersteuning voor de rijders tijdens het klimmen.

 


Elite MTB TeamTeam Bikes

BIG.SEVEN Carbon Team

The latest hit from MERIDA’s R&D department has been tailor-made for the needs of the MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM’s most experienced rider and 2010’s Crosscountry World champion... more

BIG.NINE Carbon Team

Last season, this was the MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM’s most successful bike. Gunn-Rita Dahle Flesjå profited the most from changing to a twentyniner hardtail,...

BIG NINETY-NINE Carbon TEam

Still a prototype at the time, the twentyniner full-suspension bike BIG NINETY-NINE was the highlight of 2012’s MERIDA Press Camp. Meanwhile it has made it to series... more