SCULTURA 300

 

Пронајди Продавница
 • Хидраулични дискови
боја СВЕТЛО СИНА (СИВА)
големина на рамот 3XS, XXS, XS, S, S/M, M/L, L, XL
 • 700x28C max. големина на гума
 • 50-34 запци
 • 165 mm-XXS, 170 mm-XS/S, 172.5 mm-SM/ML, 175 mm-L/XL
ланец KMC X10
 • Хидраулични дискови
 • 31.8mm дијаметар
 • материјал: алуминиум
 • -6° агол на стемот
 • 80 mm-XXS/XS, 90 mm-S, 100 mm-SM/ML, 110 mm-L/XL
 • Хидраулични дискови
 • материјал: алуминиум
 • 700x28C max. големина на тркало
 • 100x12/ 142x12mm стандард на оска
 • Pressfit средна осовина
рачка за кочници Shimano Tiagra
рачки MERIDA ROAD Comp
 • 27.2mm дијаметар
 • 12mm setback
внатрешна гума закачена
Ѕвонче YWS-Alloy
големина на стемот 80 mm-XXS/XS, 90 mm-S, 100 mm-SM/ML, 110 mm-L/XL
 • material: aluminium
 • 380mm(XXS) , 400mm (XS-S) , 420mm (S/M-M/L) , 440mm (L-XL)

измерениот примерок е со 700C гуми и големина на рамката M-L, без педали

големина на курбла 165 mm-XXS, 170 mm-XS/S, 172.5 mm-SM/ML, 175 mm-L/XL
 • 700x25C
 • фолд
Дозволена максимална тежина 120 kg
преден менувач Shimano Tiagra
 • including removable lever
 • 6/4mm allen key
 • 17mm внатрешна ширина
 • 22mm висина
 • материјал: алуминиум
 • Поддржуваат тубелес гуми (не се вклучени тубелес лента и вентил)
Слика од Геометријата на Рамот на Велосипедот
Големина на Рамот 3XS XXS XS S S/M M/L L XL
Големина на гумите 28" 28" 28" 28" 28" 28" 28" 28"
St Кол за Седло Mm 410 440 470 500 520 540 560 590
TT Горнa Цевки Mm 500 515 520 530 545 560 575 590
Cs Носачи на Ланец Mm 408 408 408 408 408 408 408 408
Hta Цевка од Главина Агол во Степени 70.5 71 71 72 73 73 73 73.5
Sta Кол за Седло Степени Агол 75 75 74.5 74 74 73.5 73 73
Bd Пад на Средна Осовина Mm 70 66 66 66 66 66 66 66
Ht Должина на Цевка од Главна Осовина Mm 100 120 130 140 150 170 190 215
Fl Должини на Виљушки Mm 374 374 374 374 374 374 374 374
R Дофат Mm 366 376 373 375 386 390 394 401
S stack [mm] 498 519 529 542 555 574 593 619
WB меѓуосовинско растојание [mm] 978 982 983 979 985 995 1005 1014
SH висина на прекачување [mm] 668 697 720 744 762 779 798 826

Основни карактеристики на Категоријата

SCULTURA DISC веријантата може да носи и гуми со ширина од 28 mm, овозможувајќи подобар контакт со патот и подобрена моќ на сопирање. Максималната ширина на гумите кај моделите со рим кочници (клешти) е 25mm.

12 милиметарските завртки поминуваат низ оските за поголема цврстина на тркалото и прецизно центрирање на дискот при замена на тркалата. Прилагодениот лост на оската е отстранлив и има 4 милиметарски Allen клуч, така што стегите и колот за седиштето можат да се затегнат или олабават.

Сите модели имаат целосно карбонска виљушка со конусен врв кај осовината на управувачот кој дава овозможува прецизно управување што му влева доверба на возачот. Сите карбонски модели на SCULTURA Alloy и CF2 го имаат 'вообичаениот' конус од 1 1/8“ до 1 1/2“. Врвниот рам SCULTURA CF4 има намален преден профил и користи конус од 1 1/8“ до 1 1/4“, новитте REACTO рамови користат конус од 1 1/2“ до 1 1/4“.

Нашите сознанија од воздушниот тунел при дизајнерскиот проект REACTO се употребени за да се создаде помал, аеродинамички оптимизиран профил на цевка “NACA Fastback”. Поекстремната изработка на цевките со пресек во форма на солза овозможува совршен проток на воздух со најмала можна тежина.

Технологии

IMAGE

PROLITE 66 TRIPLE BUTTED ALUMINUM

Our proven high-end aluminium (6066) is extremely light and durable. Using triple butted wall thicknesses and hydroforming technology, we can tune the aluminium tubes to give the best possible stiffness to weight ratio.

IMAGE

HFS - HYDRO FORMING SYSTEM

Tubes are inserted into negative moulds and a hot emulsion of water and oil is forced through at pressure, enabling them to be formed into complex shapes.

IMAGE

X-TAPER HEADTUBE

Our X-Tapered headtube offers the space for a tapered fork to be fitted. Tapered forks offer superb stiffness and precise and deliver confidence-inspiring steering.

X-TAPER HEADTUBE
IMAGE

SMOOTH WELDING

Sometimes called ‘double pass welding’, a second pass over the weld gives a clean organic look to the frame. At first glance, you will be convinced it is carbon.

SMOOTH WELDING
IMAGE

INTERNAL CABLE ROUTING

Cables are routed through the frame, entering and exiting through smooth sockets. The bike looks neat, whilst the cables are protected from moisture and dirt.

INTERNAL CABLE ROUTING