SCULTURA 300

 

Пронајди Продавница
 • Хидраулични дискови
боја СВЕТЛО СИНА (СИВА)
големина на рамот 3XS, XXS, XS, S, S/M, M/L, L, XL
 • 700x28C max. големина на гума
 • 50-34 запци
 • 165 mm-XXS, 170 mm-XS/S, 172.5 mm-SM/ML, 175 mm-L/XL
ланец KMC X10
 • Хидраулични дискови
 • 31.8mm дијаметар
 • материјал: алуминиум
 • -6° агол на стемот
 • 80 mm-XXS/XS, 90 mm-S, 100 mm-SM/ML, 110 mm-L/XL
 • Хидраулични дискови
 • материјал: алуминиум
 • 700x28C max. големина на тркало
 • 100x12/ 142x12mm стандард на оска
 • Pressfit средна осовина
рачка за кочници Shimano Tiagra
рачки MERIDA ROAD Comp
 • 27.2mm дијаметар
 • 12mm setback
внатрешна гума закачена
Ѕвонче YWS-Alloy
големина на стемот 80 mm-XXS/XS, 90 mm-S, 100 mm-SM/ML, 110 mm-L/XL
 • material: aluminium
 • 380mm(XXS) , 400mm (XS-S) , 420mm (S/M-M/L) , 440mm (L-XL)

измерениот примерок е со 700C гуми и големина на рамката M-L, без педали

големина на курбла 165 mm-XXS, 170 mm-XS/S, 172.5 mm-SM/ML, 175 mm-L/XL
 • 700x25C
 • фолд
Дозволена максимална тежина 120 kg
преден менувач Shimano Tiagra
 • including removable lever
 • 6/4mm allen key
 • 17mm внатрешна ширина
 • 22mm висина
 • материјал: алуминиум
 • Поддржуваат тубелес гуми (не се вклучени тубелес лента и вентил)
Слика од Геометријата на Рамот на Велосипедот
Големина на Рамот 3XS XXS XS S S/M M/L L XL
Големина на гумите 28" 28" 28" 28" 28" 28" 28" 28"
St Кол за Седло Mm 410 440 470 500 520 540 560 590
TT Горнa Цевки Mm 500 515 520 530 545 560 575 590
Cs Носачи на Ланец Mm 408 408 408 408 408 408 408 408
Hta Цевка од Главина Агол во Степени 70.5 71 71 72 73 73 73 73.5
Sta Кол за Седло Степени Агол 75 75 74.5 74 74 73.5 73 73
Bd Пад на Средна Осовина Mm 70 66 66 66 66 66 66 66
Ht Должина на Цевка од Главна Осовина Mm 100 120 130 140 150 170 190 215
Fl Должини на Виљушки Mm 374 374 374 374 374 374 374 374
R Дофат Mm 366 376 373 375 386 390 394 401
S stack [mm] 498 519 529 542 555 574 593 619
WB меѓуосовинско растојание [mm] 978 982 983 979 985 995 1005 1014
SH висина на прекачување [mm] 668 697 720 744 762 779 798 826

Основни карактеристики на Категоријата

SCULTURA DISC веријантата може да носи и гуми со ширина од 28 mm, овозможувајќи подобар контакт со патот и подобрена моќ на сопирање. Максималната ширина на гумите кај моделите со рим кочници (клешти) е 25mm.

12 милиметарските завртки поминуваат низ оските за поголема цврстина на тркалото и прецизно центрирање на дискот при замена на тркалата. Прилагодениот лост на оската е отстранлив и има 4 милиметарски Allen клуч, така што стегите и колот за седиштето можат да се затегнат или олабават.

Сите модели имаат целосно карбонска виљушка со конусен врв кај осовината на управувачот кој дава овозможува прецизно управување што му влева доверба на возачот. Сите карбонски модели на SCULTURA Alloy и CF2 го имаат 'вообичаениот' конус од 1 1/8“ до 1 1/2“. Врвниот рам SCULTURA CF4 има намален преден профил и користи конус од 1 1/8“ до 1 1/4“, новитте REACTO рамови користат конус од 1 1/2“ до 1 1/4“.

Нашите сознанија од воздушниот тунел при дизајнерскиот проект REACTO се употребени за да се создаде помал, аеродинамички оптимизиран профил на цевка “NACA Fastback”. Поекстремната изработка на цевките со пресек во форма на солза овозможува совршен проток на воздух со најмала можна тежина.

Технологии

IMAGE
Back to overview

PROLITE 66 TRIPLE BUTTED ALUMINUM

When creating high-end aluminium frames, we use our proven PROLITE 66 (6066) aluminium, as it is incredibly light and durable. In addition, it works exceptionally well with our hydroforming technology, allowing us to create complex shapes, featuring triple butted wall thicknesses, an almost carbon-like appearance and the best possible stiffness-to-weight ratio. While lesser alloys might be cheaper, it is the ideal choice for high-performance bicycle frames.

Watch Video
IMAGE
Back to overview

HFS - HYDRO FORMING SYSTEM

‘C-Mount’ equipped bikes have the fixing points for a rear rack already integrated (some bikes require model specific rear rack), making fitting fast, simple and reliable. 

Watch Video
IMAGE
Back to overview

X-TAPER HEADTUBE

Steering precision is vital to safe and confident handling, and the X-TAPER HEADTUBE allows us to significantly boost this precision. A larger headset diameter at the bottom paired with a smaller one at the top helps to deal with the strains modern riding and equipment can put on the headtube, all without adding unnecessary weight. It allows tapered forks to be fitted with ease and delivers precise and confidence-inspiring steering.

Watch Video
IMAGE
Back to overview

SMOOTH WELDING

This is a process we use to give a nice flat finish to our welds instead of the scaled, 'stack of coins' effect TIG welded joints often have. The welder uses the welding torch to go over the joint twice, helping to smooth out the filler material. It takes a lot of skill to do this, but it delivers strong and smart-looking frames that have the appearance of a carbon fibre frame at first look.

Watch Video
IMAGE
Back to overview

INTERNAL CABLE ROUTING

On the majority of our frames, we run the gear and brake cables and hoses through the frame. The cables enter and exit the frame through smooth sockets, or we use one of our other systems like SMART ENTRY or WIRE PORT to be routed through. Running the cables inside the frame protects them from the elements, gives a clean and neat look and can offer aerodynamic advantages.

Watch Video