SPEEDER 200

SPEEDER 200

 

Пронајди Продавница

Награди и Медија

боја МАТ ЦРНА (ТЕМНО СРЕБРЕНА)
големина на рамот XXS, XS, S, S/M, M/L, L, XL
 • конусна оска
 • материјал: јаглеродни влакна
 • 700x35C max. големина на гуми
 • 50-34 запци
 • 170 mm-XS/S/SM/ML, 175 mm-L/XL
ланец KMC M99
педала VP VPE-891
 • материјал: алуминиум
 • 31.8mm дијаметар
 • 6° агол на стемот
 • 80 mm-XS, 90 mm-S, 100 mm-SM/ML, 110 mm-L/XL
 • материјал: алуминиум
 • 700x35C max. големина на гуми
 • 100x9/135x9mm стандард на осовина
 • BSA стандард на средна осовина
рачки MERIDA COMP EC
 • материјал: алуминиум
 • 30.9mm дијаметар
 • 12mm setback
внатрешна гума Lite
Ѕвонче YWS-Alloy
големина на стемот 80 mm-XS, 90 mm-S, 100 mm-SM/ML, 110 mm-L/XL
 • материјал: алуминиум
 • 600mm ширина
 • Рамен

измерениот модел е со 700C тркала и големина на рамката S-M, без педали

големина на курбла 170 mm-XS/S/SM/ML, 175 mm-L/XL
Дозволена максимална тежина 120 kg
преден менувач Shimano Sora
 • 17mm внатрешна ширина
 • 22mm висина
 • материјал: алуминиум
Слика од Геометријата на Рамот на Велосипедот
Големина на Рамот XXS XS S S/M M/L L XL
Големина на гумите 28" 28" 28" 28" 28" 28" 28"
St Кол за Седло Mm 440 470 500 520 540 560 590
TT Горнa Цевки Mm 545 555 561 571 583 597 610
Cs Носачи на Ланец Mm 438 438 438 438 438 438 438
Hta Цевка од Главина Агол во Степени 70 70 70.5 71 71.5 72 72
Sta Кол за Седло Степени Агол 73.5 73.5 73.5 73.5 73.5 73.5 73.5
Bd Пад на Средна Осовина Mm 65 65 65 65 65 65 65
Ht Должина на Цевка од Главна Осовина Mm 140 150 160 170 190 215 240
Fl Должини на Виљушки Mm 395 395 395 395 395 395 395
R Дофат Mm 381 389 392 398 404 410 416
S stack [mm] 552 562 573 585 606 631 655
WB меѓуосовинско растојание [mm] 1040 1051 1053 1057 1065 1074 1088
SH висина на прекачување [mm] 719 744 769 787 806 828 855

Основни карактеристики на Категоријата

Од неговото редизајнирање за сезоната 2020, SPEEDER велосипедот доби спортски изглед. Со зголемување на должинат на горанта цевка, постигнавме малку подолг дофат, кој на велосипедистот му нуди малку поспортска положба за возење задржувајќи ја потребната удобност. Додатно, оваа промена на геометријата доведува до подолго меѓуосовинско растојание, што има позитивен ефект врз стабилноста на правецот на возење и во комбинација со малку ублашениот агол на главната осовина, ја подобрува стабилноста на возењето при големи брзини.

Сите модели имаа моќни и лесни за модулирање хидраулични диск кочници. Хидрауличните сопирачки со дискови нудат голема моќ на запирање при било какви временски услови, се помалку или повеќе без потреба од посебно одржување и не им влијат груби или превиткани кабли.

 

Новиот SPEEDER велосипед има можност за користење на гуми со ширина до 37 милиметри, зголемувајќи ја удобноста при возењето, како и контактот со подлогата а со тоа и безбедноста. Пошироките гуми нудат и поголема заштита од нивно оштетување, односно дупчење. Дури и со поставени браници, велосипедот SPEEDER се уште може да се опреми со гуми со ширина од 32 милиметри..

Ние користиме алуминиум од серијата 6066, највисокото ниво кое вообичаено се користи во производството на велосипеди. Неговиот метален состав овозможува да може во голема мерка да се хидроформира (процес при кој топлата емулзија на вода и масло се става под голем притисок преку цевки во негативен калап). Ова ни овозможува да формираме различна дебелина на ѕидот и да ја прилагодиме рамката да биде силна и флексибилна каде што е потребно.

Ние располагаме со внатрешно протегање на кабли кај сите наши модели. Каблите се пренесуваат преку рамката, а влегуваат и излегуваат преку глатки приклучоци. Само паметен систем за нашето внатрешно водење и фиксирање гарантира сигурно рутирање без заплеткување, додека каблите се заштитени од влага и нечистотија и му даваат почист изглед на велосипедот.

Сите модели се опремени со виљушка со конусна осовина, целосно изработени од јаглеродни влакна. Карбонот се одликува со одлични карактеристики за апсорбирање на вибрациите а е многу лесен материјал, со што квалитетот на возењето е значително подобрен. Конусната осовина на виљушката обезбедува одлична крутост на предниот дел на велосипедот, обезбедувајќи прецизно и доверливо управување.

Технологии

IMAGE
Back to overview

PROLITE 66 TRIPLE BUTTED ALUMINUM

When creating high-end aluminium frames, we use our proven PROLITE 66 (6066) aluminium, as it is incredibly light and durable. In addition, it works exceptionally well with our hydroforming technology, allowing us to create complex shapes, featuring triple butted wall thicknesses, an almost carbon-like appearance and the best possible stiffness-to-weight ratio. While lesser alloys might be cheaper, it is the ideal choice for high-performance bicycle frames.

Watch Video
IMAGE
Back to overview

HFS - HYDRO FORMING SYSTEM

‘C-Mount’ equipped bikes have the fixing points for a rear rack already integrated (some bikes require model specific rear rack), making fitting fast, simple and reliable. 

Watch Video
IMAGE
Back to overview

X-TAPER HEADTUBE

Steering precision is vital to safe and confident handling, and the X-TAPER HEADTUBE allows us to significantly boost this precision. A larger headset diameter at the bottom paired with a smaller one at the top helps to deal with the strains modern riding and equipment can put on the headtube, all without adding unnecessary weight. It allows tapered forks to be fitted with ease and delivers precise and confidence-inspiring steering.

Watch Video
IMAGE
Back to overview

SMOOTH WELDING

This is a process we use to give a nice flat finish to our welds instead of the scaled, 'stack of coins' effect TIG welded joints often have. The welder uses the welding torch to go over the joint twice, helping to smooth out the filler material. It takes a lot of skill to do this, but it delivers strong and smart-looking frames that have the appearance of a carbon fibre frame at first look.

Watch Video
IMAGE
Back to overview

INTERNAL CABLE ROUTING

On the majority of our frames, we run the gear and brake cables and hoses through the frame. The cables enter and exit the frame through smooth sockets, or we use one of our other systems like SMART ENTRY or WIRE PORT to be routed through. Running the cables inside the frame protects them from the elements, gives a clean and neat look and can offer aerodynamic advantages.

Watch Video
IMAGE
Back to overview

DOWN TUBE EXIT

DOWN TUBE EXIT is a feature seen on some of our frames with internally routed cables. By slightly overlapping the downtube where it connects to the bottom bracket, it leaves a small space that allows cables to exit easily. This means they are easily accessible for routine maintenance or replacement, but it prevents excessive movement and noise that can cause wear and distraction.

Watch Video
IMAGE
Back to overview

TFS - TECHNO FORMING SYSTEM

Manipulating the tube shape and thickness greatly impacts the appearance, weight and functionality of our aluminium frames. One technology that allows us to do that is TECHNO FORMING, where plain aluminium tubes get mechanically formed by using an external form and an internal metal core. The result, beautifully shaped tubes with varying wall thickness, ready to be used to create our technoformed aluminium frames.

Watch Video
IMAGE
Back to overview

F-MOUNT

Being able to turn your bike into an all-weather commuter that has mudguards and other fittings can be a real plus, in particular when riding on wet and perhaps muddy roads and tracks on a regular basis. To make fitting easy, some of our bikes are F-MOUNT equipped. These integrated fittings mounts make adding mudguards fast and simple. Please note that some bikes require model-specific mudguards.

Watch Video
IMAGE
Back to overview

C-MOUNT

Similar to our F-MOUNT, where various fixing points for mudguards are part of the frame offering, the C-MOUNT equipped bikes have the fixing points for a rear rack already integrated, making fitting fast, simple and reliable. The C-MOUNTS are an additional feature that improves the day-to-day versatility by adding loading capacity to your bike, ideal for commuting and shopping trips. Please note that some bikes require model-specific rear racks.

Watch Video