PERSONVERNERKLÆRING

Stians Sport AS, 928 457 893, Philip Pedersensvei 22, 1366 Lysaker er ansvarlig for dine personopplysninger på denne siden.
Din sikkerhet er viktig for oss, og vi gjør vårt ytterste for å sikre at personvernet ditt er beskyttet når du bruker vår nettside eller handler fra oss. Dette dokumentet inneholder informasjon om hvilke personopplysninger vi samler om deg, hvorfor vi samler dem og hvordan vi bruker dem. Her finner du også informasjon om hvordan du går frem for å fjerne dine personlige opplysninger i vårt register eller utøve dine rettigheter knyttet til personopplysningsloven.

Hvilke personopplysninger samler vi om deg?

Vi samler inn personlig informasjon om deg når du oppretter en konto, registrerer rammenummeret ditt, handler produkter i vår nettbutikk eller deltar i konkurranser. Hvilken personlig informasjon vi samler, avhenger av hva du gjør på siden:
Personlig informasjon når du kjøper produkter eller andre typer kontakt eller bruk av tjenester på merida.no

•    Navn, e-postadresse, telefonnummer og adresse.
•    Informasjon som vi ber deg om når du har kontakt med vår kundeservice ved eksempelvis reklamasjoner.
•    Svar du gir oss når du deltar i konkurranser eller undersøkelser.
•    Informasjon som vi ber deg om å sende når du registrerer en ny sykkel
•    Brukergenererte personopplysninger.

Detaljer om din oppførsel på vår nettside, for eksempel hvordan du navigerer
Detaljer om dine besøk på nettstedet vårt, for eksempel datatrafikk og annen kommunikasjonsdata
Dine kjøpsreferanser, for eksempel hvordan du responderer på annonser eller kampanjer.
Informasjon om din datamaskin og programvare, som unikt bruker ID, IP-adresse, operativsystem, hvilken type nettleser du har, tilkoblingshastighet og Internett-leverandør.
Vi kan også bruke informasjonskapsler og lignende teknologier for å samle inn informasjon om bruk av nettstedet vårt. Du kan lese mer om dette i vår cookie-policy som er plassert her

Våre formål

Vi behandler dine personlige opplysninger til følgende formål:
For å oppfylle vårt kontraktsforhold (salgsbetingelser) i forbindelse med kjøp
For å levere dine produkter og gjennomføre kjøpet
For å administrere din konto / bestilling og sende tilpasset og faktureringsinformasjon.
For å administrere dine kjøp.
For å kommunisere med deg om dine bestillinger hos oss
For å varsle deg om endringer i dine bestillinger
For å sende viktig informasjon om sikkerhetsoppdateringer på sykkelen din.
For å gjennomføre brukerundersøkelser som hjelper oss med å gi våre kunder en bedre shoppingopplevelse.
For å sende deg tilbud, nyheter, informasjon, produkter der vi har ditt samtykke.
Produkt- og tjenesteutvikling
For å utføre analyser for å forbedre våre produkter
For analyse og statistiske formål, slik at vi kan forbedre oss.

Til markedsføringsformål:

Å sende direkte markedsføring til deg via e-post eller SMS, som også kan inkludere tilbud, nyheter eller informasjon hvis du har gitt ditt samtykke til dette. Vær oppmerksom på at du når som helst kan avslutte abonnementet ved åndre innstillinger i kontoen din, eller ved å klikke på "Avslutt" –linken i nyhetsbrev.

Hvem kan vi gi dine personlige opplysninger til?

Vår ehandelsplattform er levert av Magento og data lagres hos Trollweb AS som er vår partner for utvikling av denne. Vær oppmerksom på at vår nettbutikk inneholder tredjepartstjenester. Hvis du bruker en Tjeneste fra en tredjepart, er det viktig å vite at de har sin egen personvernpolicy, og at vi ikke kan ta ansvar for behandlingen av dine personlige data. Det er derfor viktig at du leser deres personvernregler før du forlater personlig informasjon til dem. Tredjepartsleverandører har tilgang til dine personlige opplysninger når de utfører disse tjenestene, men har kun rett til å behandle dem på våre vegne og i samsvar med våre instruksjoner.
Her er en oversikt over underleverandører hvor informasjon kan lagres 
Drive by Google: Drive by Google benyttes blant annet til håndtering av e-post, dokumenter (Drive). Informasjon lagres i disse systemene og e-postkorrespondanse eller dokumenter kan være lagret hos Drive by Google.
Intercom: Intercom er vårt system for å håndtere e-post og chat korrespondanse. Alle innkommende og utgående e-poster samt chat-dialoger lagres hos Intercom.
Mailchimp: Mailchimp benyttes for e-postmarkedsføring eller utsendelse av nyhetsbrev. Navn og e-post kan deles med Mailchimp.
Google Analytics: Google Analytics benyttes for analyse av trafikk. IP-adresser og besøksmønster lagres.
Microsoft Dynamics Navision: Microsoft Dymanics / NAV er vårt regnskapssystem og data nødvendig for bokføring lagres her. Typisk Navn/adresse/ordrer/faktura.
Consignor: Consignor er vår leverandør av transport-løsning. Når du handler i vår nettbutikk så vil informasjon som navn, telefonnummer og adresse deles med Consignor for utskrift av fraktbrev og transport-etiketter.
Bring: Vi sender pakker med Bring og deler således informasjon relatert til frakt slik som navn, telefonnummer og adresse.
Postnord: Vi sender pakker med Postnord og deler således informasjon relatert til frakt slik som navn, telefonnummer og adresse.
Lipscore: Lipscore er vårt system for brukergenererte tilbakemeldinger/reviews på våre produkter, her deler vi din kjøpsinformasjon samt e-post og navn. 
Sleeknote: Brukes for å lagre pop-ipmeldinger i nettbutikken, for informasjon eller påmelding til nyhetsbrev. Her lagres i noen tilfeller e-postadresse og navn.

COOKIES
Denne nettsiden anvender cookies. Vi bruker informasjonskapsler for å gi innhold og annonser et personlig preg, for å levere sosiale mediefunksjoner og for å analysere trafikken vår. Vi deler dessuten informasjon om hvordan du bruker nettstedet vårt, med partnerne våre innen sosiale medier, annonsering og analysearbeid, som kan kombinere den med annen informasjon du har gjort tilgjengelig for dem, eller som de har samlet inn gjennom din bruk av tjenestene deres. Les mer og oppdater dine innstillinger her
Cookies er små tekstfiler som kan brukes av nettsteder for å gjøre en brukers opplevelse mer effektiv.
Loven sier at vi kan lagre informasjonskapsler på enheten hvis de er strengt nødvendig for driften av dette området. For alle andre typer informasjonskapsler trenger vi din tillatelse.
Dette nettstedet bruker forskjellige typer cookies. Noen cookies er lagt inn av tredjeparts tjenester som vises på våre sider.
Dersom du ønsker å unngå cookies, kan du deaktivere bruken av disse i din nettleser. Merk at ved å gjøre dette vil flere av funksjonene på sidene ikke fungere. 
Liste over cookies


GOOGLE ANALYTICS
(1) Nettsiden vår bruker Google Analytics, en tjeneste for nettanalyse fra Google Inc. ("Google"). Google Analytics bruker informasjonskapsler eller tekstfiler som lagres på datamaskinen din, og som brukes til å analysere hvordan du bruker nettsiden vår.
(2) Informasjonen som genereres av informasjonskapselen om hvordan du bruker nettsiden vår sendes vanligvis (inkludert IP-adressen din) til en Google-server i USA og lagres der. Men vi har aktivert IP-anonymisering: På nettsiden vår www.merida-bikes.com la Google Analytics til koden "gat._anonymizeIp();" for å sikre anonymisert innsamling av IP-adresser (IP-maskering), dermed utelukkes direkte referanse til bestemte personer. Hvis de personlige dataene som innsamles om deg identifiserer deg, ekskluderes disse umiddelbart, og dermed slettes de personlige dataene straks. Ved å aktivere IP-anonymiseringsfunksjonen på nettsiden vår forkortes IP-adressen din av Google i Den europeiske unions medlemsland eller i andre land som omfattes av EØS-avtalen. Bare i unntakstilfeller sendes hele IP-adressen til en Google-server i USA og forkortes der. På vegne av operatøren av denne nettsiden bruker Google denne informasjonen til å analysere din bruk av nettsiden, slik at rapporter kan utarbeides angående nettsideaktiviteten og ekstra tilknyttede tjenester kan tilbys til nettsideoperatøren angående bruk av nettsiden og Internett. Vi har inngått en ordrebehandlingsavtale med Google angående dette.
(3) IP-adressen som sendes av Google Analytics fra nettleseren din slås ikke sammen med andre Google-data. Imidlertid vil Google sende denne informasjonen til tredjeparter så lenge dette er juridisk påkrevd eller hvis tredjeparter behandler disse dataene på vegne av Google.
(4) Du kan hindre informasjonskapsler i å lagres ved å stille inn programvaren til nettleseren tilsvarende. Vi vil imidlertid gjøre oppmerksom på at hvis du gjør dette, vil du kanskje ikke lenger være i stand til å bruke alle funksjonene på denne nettsiden fullt ut. Videre kan du hindre innsamling av data generert av informasjonskapselen og som stammer fra din bruk av nettsiden (inkl. IP-adressen din) og sendes til Google samt Googles behandling av disse dataene, ved nedlasting og installasjon av nettleserens programtillegg som er tilgjengelig på følgende lenke: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.
(5) Hvis du bruker et program på en mobilenhet, som f.eks. et nettbrett eller en smarttelefon, virker ikke programtillegget til nettleseren. Du kan imidlertid allikevel forhindre dine opplysninger fra å innsamles av Google Analytics ved å klikke på lenken Deaktiver Google Analytics under. Dette lager en informasjonskapsel med tilbakeholdelse av samtykke, som hindrer at dine opplysninger samles inn når du besøker denne nettsiden i fremtiden.
(6) Vi bruker Google Analytics for å kunne analysere og regelmessig forbedre bruken av nettsiden vår. Statistikken vi mottar hjelper oss å forbedre våre produkter og tjenester, og gjør dem mer interessante for deg som bruker. For unntakstilfellene når dine personlige data sendes til USA er Google underlagt EU-USA-personvernskjoldet, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework. Det juridiske grunnlaget for bruk av Google Analytics er art. 6 para. 1 avsnitt 1 punkt f i generell personvernforordningen (GDPR).
(7) Tredjepartsinformasjon: Google Dublin, Google Ireland Ltd., Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland, Faks: +353 (1) 436 1001. Brukervilkår: http://www.google.com/analytics/terms/de.html, oversikt over databeskyttelse: http://www.google.com/intl/de/analytics/learn/privacy.html samt personvernerklæring: http://www.google.de/intl/de/policies/privacy.
(8) Denne nettsiden bruker i tillegg Google Analytics til analysering av besøksstrømmer som utføres ved hjelp av bruker-ID på tvers av enheter. Du kan deaktivere analysen av din bruk på tvers av enheter i din kundekonto under Mine data, Personlige data.
Deaktiver Google Analytics

MATOMO
Nettsiden bruker nettanalysetjenesten Matomo (tidligere Piwik), som har åpen kildekode. Matomo bruker såkalte informasjonskapsler. Dette er tekstfiler som lagres på datamaskinen din og aktiverer en analyse av din bruk av nettsiden. For dette formål lagres informasjonen som genereres av informasjonskapselen om bruken av nettsiden, på serveren vår. IP-adressen anonymiseres før den lagres. Databehandling utføres på grunnlag av juridiske bestemmelser i art. 6 (1) 1. punkt f (berettiget interesse) i GDPR. Når det gjelder GDPR (berettiget interesse) er vi interessert i optimaliseringen av vårt elektroniske tilbud og nettsiden vår.
Informasjonen som genereres av informasjonskapselen angående bruken av denne nettsiden vil ikke utleveres til tredjeparter. Du kan nekte å bruke informasjonskapsler ved å velge tilsvarende innstillinger i nettleseren din, men vær oppmerksom på at hvis du gjør dette kan du kanskje ikke bruke hele funksjonaliteten til nettsiden.
Hvis du ikke godtar oppbevaring og bruk av dine data, kan du deaktivere oppbevaring og bruk. I dette tilfellet vil en informasjonskapsel med tilbakeholdelse av samtykke som hindrer Matomo i å lagre bruksdata lagres i nettleseren din. Hvis du sletter informasjonskapslene dine, vil også Matomos informasjonskapsel med tilbakeholdelse av samtykke slettes. Tilbakeholdelse av samtykke må aktiveres på nytt neste gang du besøker nettsiden vår.
Deaktiver Matomo Analytics

INTEGRERING AV PRODUKTER OG TJENESTER FRA TREDJEPARTER

For å aktivere bruk av ulike tjenester på nettsiden vår, f.eks. partnersøk, må vi videresende dine data til en tredjepart. Vi vil gjerne fortelle deg hvordan dette fungerer:
 

(1)  GOOGLE MAPS-STØTTET PARTNERSØK

Vi bruker tjenestene til Google Maps på nettsiden vår. Dette gjør det mulig for oss å tilby en partnersøkfunksjon basert på postnummer direkte, og lar deg bruke denne kartfunksjonen på en enkel måte.

(a) Beskrivelse av omfanget av databehandling
Når du bruker Google Maps, varsles Google om at du har åpnet den tilhørende undersiden på vår nettside. Videre sendes dataene nevnt under IV i denne personvernerklæringen til Google. Dette skjer uavhengig av om Google har oppgitt en brukerkonto som du er logget inn på eller ingen brukerkonto finnes.
Når du er logget inn på Google, tilordnes dine data kontoen din direkte. Hvis du ikke vil at de skal tilordnes Google-kontoen din, må du logge ut før knappen aktiveres.

(b) Juridisk grunnlag for databehandling
Det juridiske grunnlaget for denne databehandlingen er art. 6 avsnitt 1 punkt f i GDPR

(c) Formålet med databehandling
Google Maps trenger IP-adressen din slik at du kan bruke Google Maps-tjenester. Du kan ikke bruke disse tjenestene med mindre den videresendes. Vi er interessert i å øke brukervennligheten på nettsiden vår. Hvis du bruker tjenesten til å søke etter en partner, er bruken av IP-adressen din også i din opprinnelige interesse i henhold til art. 6 punkt f i GDPR (se over III. (2) 5.).
Google lagrer imidlertid også dataene dine som en brukerprofil og bruker dem til reklame, markedsundersøkelsesformål og/eller det behovsbaserte designet til nettsiden vår. En slik analyse utføres (selv for brukere som ikke er logget inn) for å levere behovsbasert reklame og for å informere andre brukere av det sosiale nettverket om dine aktiviteter på vår nettside.
Du har rett til å motsette deg opprettelsen av disse brukerprofilene, selv om du må hevde denne rettigheten ovenfor Google [se også under (e)]. Vi har ingen innvirkning på Googles databehandling.

(d) Oppbevaringsperiode
Vi kan ikke uttale oss om sletting av data som innsamles av Google.

(e) Innvendinger og alternativer for sletting
Du har rett til å motsette deg opprettelsen av brukerprofilene nevnt ovenfor under (c), selv om du må hevde denne rettigheten direkte ovenfor Google.

(f) Mer informasjon
Informasjon om formålet med og omfanget av datainnsamling og programtilleggsleverandørens databehandling finnes i leverandørens personvernerklæring. Den vil gi deg mer informasjon om dine personvernrettigheter og innstillinger for å beskytte privatlivet ditt: http://www.google.de/intl/de/policies/privacy. Google behandler også dine personlige data i USA og er underlagt EU-USA-privatvernskjoldet, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

(2) YOUTUBE
Vi har inkludert YouTube-videoer i vårt elektroniske tilbud. Disse lagres på http://www.YouTube.com og kan spilles av direkte fra vår nettside.
 

(a) Beskrivelse av omfanget av databehandling
Når du bruker YouTube, varsles Google om at du har åpnet den tilhørende undersiden på vår nettside. Videre sendes dataene nevnt under IV i denne personvernerklæringen til Google. Dette skjer uavhengig av om Google har oppgitt en brukerkonto som du er logget inn på eller ingen brukerkonto finnes.
Når du er logget inn på Google, tilordnes dine data kontoen din direkte. Hvis du ikke vil at de skal tilordnes Google-kontoen din, må du logge ut før knappen aktiveres.

(b) Juridisk grunnlag for databehandling
Det juridiske grunnlaget for denne databehandlingen er art. 6 avsnitt 1 punkt f i GDPR

(c) Formålet med databehandling
Google trenger IP-adressen din slik at du kan bruke YouTube-tjenester. Du kan ikke bruke disse tjenestene med mindre den videresendes. Vi er interessert i å øke brukervennligheten på nettsiden vår. Hvis du bruker tjenesten til å søke etter en partner, er bruken av IP-adressen din også i din opprinnelige interesse i henhold til art. 6 punkt f i GDPR (se over III. (2) 5.).
Google lagrer imidlertid også dataene dine som en brukerprofil og bruker dem til reklame, markedsundersøkelsesformål og/eller det behovsbaserte designet til nettsiden vår. En slik analyse utføres (selv for brukere som ikke er logget inn) for å levere behovsbasert reklame og for å informere andre brukere av det sosiale nettverket om dine aktiviteter på vår nettside.
Du har rett til å motsette deg opprettelsen av disse brukerprofilene, selv om du må hevde denne rettigheten ovenfor Google [se også under (e)]. Vi har ingen innvirkning på Googles databehandling.

(d) Oppbevaringsperiode
Vi kan ikke uttale oss om sletting av data som innsamles av Google.
 

(e) Innvendinger og alternativer for sletting
Du har rett til å motsette deg opprettelsen av brukerprofilene nevnt ovenfor under (c), selv om du må hevde denne rettigheten direkte ovenfor Google.
 

(f) Mer informasjon
Informasjon om formålet med og omfanget av datainnsamling og programtilleggsleverandørens databehandling finnes i leverandørens personvernerklæring. Den vil gi deg mer informasjon om dine personvernrettigheter og innstillinger for å beskytte privatlivet ditt: http://www.google.de/intl/de/policies/privacy. Google behandler også dine personlige data i USA og er underlagt EU-USA-privatvernskjoldet, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.
 
10. SOSIALE MEDIER – LENKER TIL NETTSIDER
 

(a) Beskrivelse av lenker til sosiale medier
På nettsiden vår har vi lenker til våre respektive profiler på Facebook, Twitter og Xing. Ved å klikke på det tilhørende ikonet kan du navigere til vår profil på den aktuelle plattformen for sosiale medier.
Når du klikker på disse lenkene, vil ingen av dine data overføres til operatøren av den aktuelle plattformen for sosiale medier.  Hvis du klikker på en av disse lenkene, vil du tas til nettsiden til det aktuelle sosiale nettverket. Avhengig av nettleseren skjer dette ved å åpne en ny fane eller et nytt vindu. Operatøren av det aktuelle nettverket samler ikke inn eller behandler dine data før URL-adressen endres.

(b) Mer informasjon om Facebook, Twitter, YouTube og Instagram
I personvernerklæringene til disse sosiale nettverkene finnes informasjon om beskyttelse og administrering av dataene dine.
For mer detaljert informasjon om Facebook, klikk på denne lenken: https://www.facebook.com/about/privacy/update?ref=old_policy.
For mer detaljert informasjon om Twitter, klikk på denne lenken: https://twitter.com/de/privacy.
Mer informasjon om formålet med og omfanget av datainnsamling og behandling av YouTube finnes i personvernerklæringen. Der finnes ytterligere informasjon om dine rettigheter og innstillingsalternativer for å beskytte ditt privatliv: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy. Google behandler også dine personlige data i USA og er nå underlagt EU-USA-privatvernskjoldet, se https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.
For mer informasjon om Instagram, klikk på følgende lenke for Instagrams personvernerklæring: http://instagram.com/about/legal/privacy/.
 


Hvor behandler vi dine personlige opplysninger
Informasjonen vi samler inn fra deg, kan overføres til og / eller lagres på et sted utenfor EØS-området. De kan også håndteres av våre eller leverandørens ansatte som jobber utenfor EØS. Slike ansatte kan være involvert i å yte støttetjenester. Vi har de nødvendige avtaler og andre mekanismer som kreves for at personopplysningene dine fortsatt skal beskyttes og behandles i samsvar med gjeldende regelverk.
Hvor lenge lagrer vi dataene dine?
Vi lagrer kun dine personlige opplysninger så lenge som nødvendig for de formålene som er beskrevet ovenfor. Vi utfører regelmessige sjekker for å avgjøre når personlige data skal slettes. Fordi vi behandler dine personlige data til forskjellige formål, vil tiden du lagrer data variere, avhengig av omstendighetene.
Ønsker du mer informasjon, ta kontakt med oss på info@merida.no