MTB Team BikesBIG.SEVEN
CARBON TEAM

De nieuwste hit van MERIDA’s R&D afdeling is op maat gemaakt voor de eisen van MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM’s meest ervaren rijder en 2010 wereldkampioen Cross Country: door zijn zeer actieve rijstijl is José Hermida altijd een fan geweest van fietsen met 26“ wielen en koos hij een twentyniner fiets alleen voor speciale wedstrijden. Maar de nieuwe 27,5 inch maatstaf belooft de juiste mix te bieden voor de Spanjaard.

Het hart van de BIG.SEVEN is het frame, gemaakt van «Nano Matrix Carbon», dat 1060 gram weegt, hetgeen het precies plaatst tussen de legendarische 26 inch fiets O.NINE, die vervangen gaat worden door het model met de nieuwe wielmaat voor de professionele atleten van het MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM en zijn twentyniner broer BIG.NINE.    De BIG.SEVEN biedt echter een paar innovatieve, praktiache kenmerken: de kabels worden intern doorgevoerd om het leven van teammechaniciens gemakkelijker te maken als zij de BIG.SEVEN onderhouden en een 12mm steekas achter compenseert de licht verminderde stijfheid van het grotere weil.

Naast hypermoderne stijfheid in de stuurbuis- en de bracketomgeving, lag het brandpunt van de ontwikkeling van het nieuwe werkpaard voor onze topatleten bij de verbetering van de verticale meegaandheid van het frame in vergelijking met de BIG.NINE. Over het algemeen bieden de carbon hardtails van MERIDA een overtuigende rit dankzij een aantal kerntechnologiën zoals de speciaal gevormde «Flex Stay» staande en liggende achtervorken en het gebruik van vlasvezels als deel van de «Bio Fibre Damping Compound» in de achtervorken.

Dit verhoogt het comfort tijdens het zittend rijden en biedt een maximale trillingsdemping. Dankzij de herontworpen achterbrug van de BIG.SEVEN is de fiets beter in staat om stoten te absorberen in secties waar de rijders op de pedalen staan. Daardoor is de nieuwe 27.5-inch fiets bijzonder geschikt voor XC parkoersen die technische veel vragen.

Als een van de nieuwe partners van het MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM, voorziet RockShox alle teamfietsen van ultra lichtgewichte SID XX geveerde vorken; de Sram group levert de 11-versnellingen XX1 aandrijving en elke rijder heeft de keus tussen Gripshift of Triggershifter naar gelang hun individuele voorkeur.Fulcrum, het zusterbedrijf van Campagnolo, is dit jaat aan boord gekomen: de Italianen hebben voor de profis van het MMBT speciale 27.5- en 29-inch wielen ontwikkeld for zowel banden met binnenband als zonder. Deze wielen liggen op één lijn met best mogelijke afstelling met betrekking tot gewicht, luchtdichtheid en – zeer belangrijk – stevigheid onder wedstrijdomstandigheden. Prologo levert de zadels voor het seizoen 2013 en hun gepatenteerde «Slide Control System» biedt betere grip en ondersteuning voor de rijders tijdens het klimmen.

 


Elite MTB TeamTeam Bikes

BIG.SEVEN Carbon Team

The latest hit from MERIDA’s R&D department has been tailor-made for the needs of the MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM’s most experienced rider and 2010’s Crosscountry World champion...

BIG.NINE Carbon Team

Last season, this was the MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM’s most successful bike. Gunn-Rita Dahle Flesjå profited the most from changing to a twentyniner hardtail,... more

BIG NINETY-NINE Carbon TEam

Still a prototype at the time, the twentyniner full-suspension bike BIG NINETY-NINE was the highlight of 2012’s MERIDA Press Camp. Meanwhile it has made it to series... more